MWA investeert in top kwaliteit machines. Benieuwd?

We hebben een gerichte strategie om de komende jaren nog beter te worden in waar we goed in zijn: het bewerken van staalplaten met behulp van laser-, plasma- en autogeen snijden.

Trots zijn wij op ons machinepark. De state-of-the-art VOORTMAN plasmasnijmachine en de nieuwe TRUMPF Trulaser fiber-lasersnijmachine. Hiermee investeert MWA in top kwaliteit machines. Zo realiseren we hyper moderne, vanuit de praktijk ontwikkelde snijstraten die autonoom voor u aan het werk kunnen. Met zeer hoge kwaliteit en precisie. En het unieke is, dat we met de VOORTMAN in dezelfde bewerking de producten ook kunnen boren en tappen.

VOORTMAN plasmasnijmachine

Voor het plasmasnijden maken wij gebruik van een nieuwe VOORTMAN plasmasnijmachine met een totale snijbedlengte van 30 meter en een breedte van 3.000mm. Twee CNC-gestuurde plasma snijportalen, de V304 en V310, snijden kwaliteitsproducten exact volgens uw specificaties. Beide portalen zijn voorzien van 3D bevelhead snijtoortsen. Alle soorten laskanten X-, Y-, K- en V-sneden kunnen wij verzorgen. Één portaal is voorzien van een boor- & tap unit. Door de grote afmetingen van de snijtafel kunnen we lange delen snijden >16.000mm. Middels de rechtstreekse bevoorrading vanuit ons magazijn kan de machine continu doorsnijden. Als bron gebruiken wij de moderne en uiterst efficiënte Hypertherm XPR300.

Snijden

Om te voldoen aan uw eisen voor snijkwaliteit is het belangrijk dat de X & Y beweging stabiel, soepel en rustig verloopt met zo min mogelijk trillingen. VOORTMAN heeft daarom de volgende stap gezet met transmissiesystemen die bijna geen speling hebben, wat zorgt voor een glad snijoppervlak.

Deze machine is uitgerust met een ‘Dross inhibitor’ die slakvorming voorkomt en de snijkwaliteit daardoor aanzienlijk verhoogt. Met de 3D bevel unit kunnen aanschuiningen gemaakt worden tot 45 graden. A, V, X, Y en K lasnaadvoorbereidingen kunnen gemaakt worden waarmee onderdelen direct door kunnen naar de lasafdelingen zonder tussenliggende manuele handelingen. De Xtensive Hole Performance van VOORTMAN is ontwikkeld om gaten en binnencontouren te optimaliseren door middel van High Definition plasmasnijden. Dit levert resultaten op die vergelijkbaar zijn met laser snijden. De Xtensive Hole Performance is ook ontwikkeld voor het snijden van aluminium en roestvrij staal met resultaten die beter zijn dan ooit tevoren.

Boren, tappen en verzinken

De VOORTMAN machine is uitgerust met een krachtige SK40 boorunit. De boorunit maakt het mogelijk om gaten met een diameter tot 40 mm te boren in 100 mm dik materiaal en tappen tot M30. Om nog meer veelzijdigheid aan de boor unit toe te voegen is de VOORTMAN machine uitgerust met een snelle 10-voudige beweegbare gereedschapswisselaar. Met deze 10-voudige gereedschapswisselaar is een robuuste reeks aan processen mogelijk zonder handmatige handelingen zoals hardmetaalboren, draadtappen, verzinken en boren van potgaten.

Marking by milling

De V310 is uitgerust met een freesmarkeertool. De markering met de freestool is een niet-thermische markering en is zichtbaar na het stralen en conserveren. The markeerdiepte kan aangepast worden, rekening houdend met de gekozen conservering.

TRUMPF Trulaser 3040

Voor het lasersnijden maken wij gebruik van een nieuwe TRUMPF Trulaser 3040 8kW fiber-lasersnijmachine met een snijbed van maar liefst 4.000mm bij 2.000mm. Deze supersnelle machine gebruiken wij op dit moment als stand-alone unit. Zodra de uitbreiding aan ons pand is gerealiseerd wordt deze fiber laser uitgebreid met een TRUMPF Liftmaster en een volledig automatisch TRUMPF Trustore magazijn met 2 torens en 50 plaatposities.

Meer weten over plasma- of lasersnijden?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via e-mail of de telefoon, maar u kunt ook gebruikmaken van ons contactformulier.

Contact