Metaalsoort selecteren
 • staal
Dikte10 t/m 320 mm
Afmeting12000x3000 mm
Kanten
i
Kanten tooltip
10 t/m 15 mm
 • Ontbramen
  i
  Met Q-Finn ontbramen wij de platen voor u voor een perfect glad eindresultaat zonder scherpe randen of bramen.
  check
 • Trommelen
  i
  Bij Trommelen word het product ontdaan van deze snijranden en overige loszittende oneffenheden.
  check
 • Afschuinen
  i
  Moeten de platen die u door ons heeft laten snijden gelast worden? We adviseren om dit zo goed mogelijk voor te bereiden door laskanten aan te brengen waarmee het lasoppervlak wordt vergroot.
  check
 • Frezen
  i
  Met onze freesmachines kunnen wij de platen die wij voor u snijden voorzien van gleuven, gaten of uitsparingen. Met een roterende frees verwijderen wij steeds stukjes metaal om tot de door u gewenste vorm te komen
  check
 • Boren / Tappen
  i
  Door te boren brengen we de benodigde gaten aan in een plaat. Met tappen brengen we vervolgens de gewenste schroefdraad aan in de gaten.
  check
 • Gloeien
  i
  Door het toepassen van gloeitechniek of warmtebehandeling wordt voorkomen dat er ongewenste effecten in het metaal gaan optreden bij verdere verwerking zoals bijvoorbeeld thermische spanning bij het lassen.
  check
 • Stralen
  i
  Door het toepassen van straaltechniek wordt het materiaal ontdaan van alle verontreiniging zoals onder andere roest en verf. Hierdoor wordt het product diep gereinigd en is het oppervlak overal gelijk. Waarna het product gespoten of voorzien kan worden van een poedercoating.
  check
 • Poedercoaten
  i
  Poedercoaten helpt om uw producten corrosiebestendiger te maken en creëert een betere en fraaiere uitstraling.
  check
 • Thermisch verzinken
  i
  Door een chemische reactie smelten zink en staal aan het oppervlak samen tot een legering. Zo ontstaat een sterke verbinding tussen het materiaal van het werkstuk en de zinklaag.
  check
Offerte aanvragen

Autogeen snijden

Stalen platen met een dikte tot 320 mm laten snijden? MWA Steel regelt het voor u. Autogeen snijden biedt de oplossing. We snijden hierbij met een snijgas, bestaand uit zuurstof en acetyleen. Dat zorgt voor een hoge temperatuur en een hoge druk waarmee we door het staal heen snijden. En zijn er na het snijden nabewerkingen nodig? Dan voeren we ook die uit, zodat u in één keer klaar bent.

De voordelen

Autogeen snijden brengt diverse voordelen met zich mee:

 • Waar we bij lasersnijden en plasmasnijden met één snijbrander tegelijkertijd kunnen werken, kan dit bij autogeen snijden ook met meerdere branders tegelijk. Bij MWA tot wel 6 stuks. We kunnen dus meer dan één product tegelijkertijd snijden, wat het zeer geschikt maakt voor seriewerk in het dikkere materiaal.
 • U kunt bij ons grote afmetingen autogeen laten snijden. Het snijbereik van onze machines bedraagt 12.000 x 3.000 mm. Groter is in overleg mogelijk.
 • De autogene snijtechniek is ook zeer geschikt voor het aanbrengen van laskanten in dikke platen.
 • We hebben een grote voorraad staalsoorten, per plaat voorzien van een heat/chargenummer.
 • Gesneden producten overstempelen is mogelijk, want wij zijn DNV GL- en Lloyds gecertificeerd. Alles is dus altijd traceerbaar.
Autogeen snijden

Onze machines

Wij werken alleen met de beste machines van gerenommeerde fabrikanten. Voor autogeen snijden zijn dit twee MESSER machines. Beide autogene brandsnijmachines hebben een snijbed met een oppervlak van 50 bij 3 meter. Met twee CNC-gestuurde snijportalen snijden we stalen producten in de door u gewenste dikte en afmeting. Het portaal is voorzien van een sterke snijder en meerdere toortsen, waardoor we zeer efficiënt te werk gaan.

Nabewerkingen bij autogeen snijden

MWA Steel is een One Stop Shop voor het snijden van plaatwerk én nabewerking. Dus heeft het plaatwerk dat wij voor u snijden nabewerking nodig? Dan verzorgen we dit graag. Wel zo efficiënt. Bij autogeen snijden zijn diverse nabewerkingen mogelijk, zoals het overzicht boven aan de pagina laat zien. De meest voorkomende bewerkingen zijn laskanten, frezen en boren en tappen. Geef bij het aanvragen van een offerte aan dat er nabewerking nodig is, dan nemen we dat er gelijk in mee.

Kwaliteit op tijd

Bij MWA Steel kunt u rekenen op snijwerk van hoge kwaliteit met korte levertijden. Meer weten over onze diensten? Vul het formulier in, dan hoort u op korte termijn ons.

Offerte aanvragen

Op korte termijn plaatwerk gesneden en nabewerkt hebben? Vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen

  * is verplicht

  Naam *

  Bedrijfsnaam

  E-mail *

  Telefoonnummer

  Ik wil graag teruggebeld worden

  Bericht